Jag är Liberal politiker från Sunne, där jag är ordförande i lokalföreningen , kommunfullmäktigeledamot, ordförande i kommunens Miljö och bygglovsnämnd samt ordförande i kommunala Tillgänglighetsrådet. Jag är vice ordförande i Liberalerna Värmland och ledamot i Region Värmlands kollektivtrafiknämnd . Jag har sagt ja till att kandidera till Riksdagen i nästa val. Jag hade förmånen att vikariera som riksdagsledamot under 2011 och vill nu tillbaka.
Mera socialliberalism i Sunne !
VÄLKOMMEN till min blogg!
Jag heter Marianne Åhman är Ordförande och gruppledare för Liberalerna i Sunne kommun.
Vi är ett fint gäng Liberaler i Sunne men vi behöver bli flera. Under denna mandatperiod har vi två mandat av 41 i kommunfullmäktige. Vi tackar alla er som röstade på oss i förra valet , vi var den kommun där Folkpartiet/Liberalerna inte minskade vilket tyvärr var fallet på många orter runt om i Sverige. Vi behöver vara flera som arbetar för att Friheten måste försvaras! När intolerans, nationalism och populism sprider sig i världen och i vårt närområde behöver vi vara många som står upp för demokrati och alla människors lika värde.
Liberalismens idoelogi bygger på den enskilda människan och målet är hens frihet och valmöjligheter!
Därför behöver vi bli flera som röster på Liberalerna som parti och som genom att bli medlem visar att ni sympatiserar med oss,vi behöver också bli flera för att kunna besätta olika politiska uppdrag inom kommun, på region och riksnivå i framtiden
u kan bli medlem genom att gå in på
eller swisha 50 kr till 123 1481241 skriv "ny" följt ditt personnummer och e-postadress
Här kommer jag att skriva om de frågor som jag och Liberalerna driver i Sunne kommun .Jag kommer också att berätta om Region och Riksdagspolitik. Riksdagen behöver en röst för landsorten och besvikelsen är nu stor när vi miste vår riksdagsplats .
Jag har under 2011 vikarierat som Riksdagsledamot. Jag fick då påbörja ett arbete som jag hade velat fullfölja.
Under den perioden som jag var i Riksdagen blev jag ännu mera inspirerad för det politiska arbetet ,som jag nu ägnat mig åt som fritidspolitiker i 35 år.Jag fick lära mig ännu mera om det demokratiska arbetet i vårt land, och om en riksdagsledamots vardag . Liberalerna har nu 19 otroligt ambitiösa och kunniga riksdagsledamöter som arbetar för liberalismen och social liberalismen varje dag .
torsdag 1 mars 2012
Några tankar från min horisont.
I kommunpolitiken brottas vi med budget 2013 . Vi har förslag på nedläggning av byskolor i kommunen alltid känsliga frågor och det svåra är att det är inte grundskolan som går back med ekonomin utan det är gymnasieksolan som har otroligt stora underskott och även förväntade. Våra ungdomar söker sig från Sunne gymnasieskolor och vi har inte nog tillströmning från andra kommuner , kanske dags för gymnasiesamverkan Torsby-Sunne igen?
Landstinget har också stora förväntade underskott inför 2013, vi träffar verksamhetschef på verksamhetschef och de visar kostnadsreduceringsprogram som är stora men svåra att genomföra.
Sjukvården är en bransch som måste fungera i ett län .Det betyder trygghet för våra innevånare,har stor betydelse för om företag ska etablera sig och det ger arbetstillfällen. Vi har nu gjort en skatteökning på 0,45 öre Vårt mål måste vara att kunna presentera en skattesänkning inför valet 2014.Här har vi i Värmlands samverkan en STOR utmaning.
Mitt i allt detta kommer inte propositionen om nytt utjämningssystem till Riksdagen för beslut. En utredning har varit tillsatt, och där samtliga partier stod bakom utredningens förslag . En propositionskulle tas i Riksdagen under våren 2012,det var vad jag hörde så sent som i höstas i Riksdagen. Något har hänt efter vägen.,Vi hörde alla ett moderat kommunalråd från Stockholms förort som sa -att förslaget skulle "stoppas ned djupt i det runda svarta hålet". Jag hoppas verkligen att våra värmländska riksdagsledamöter i Alliansen förstår vikten av att en utjämning sker mellan landsbygd och storstad. Vi jobbar på med regionala utvecklingens alla parametrar,näringslivsutveckling,förstorade arbetsmarknadsområden,infrastruktursatsningar,kollektivtrafikutbyggnad ,men resurserna räcker inte utan större stöttning från statligt håll.
Regeringen har utarbetat En samlad strategi för att stärka uvecklingskraften i Sveriges landsbygd( 2008/09:167) där står att "det ska finnas förutsättningar för att leva och verka i hela landet .Detta ställer krav på gles och landsbygdens speciella förutsättningar uppmärksammas och att åtgärder vidtas där de bedöms vara nödvändiga.Staten har en viktig roll när det gäller att tillhandahålla infrastruktur och grundläggande service som ses som självklarheter i mer tätbefolkade delar av landet" Nu vill jag se bevis på att detta är Riksdagens mening.
Nästa helg är det Riksmöte i Västerås då ska jag fråga FP:s riksdagsledamöter vart de står i denna fråga .
Vi hörs
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar