Mera socialliberalism i Sunne !

VÄLKOMMEN till min blogg!

Jag heter Marianne Åhman är Ordförande och gruppledare för Liberalerna i Sunne kommun.
Vi är ett fint gäng Liberaler i Sunne men vi behöver bli flera. Under denna mandatperiod har vi två mandat av 41 i kommunfullmäktige. Vi tackar alla er som röstade på oss i förra valet , vi var den kommun där Folkpartiet/Liberalerna inte minskade vilket tyvärr var fallet på många orter runt om i Sverige. Vi behöver vara flera som arbetar för att Friheten måste försvaras! När intolerans, nationalism och populism sprider sig i världen och i vårt närområde behöver vi vara många som står upp för demokrati och alla människors lika värde.
Liberalismens idoelogi bygger på den enskilda människan och målet är hens frihet och valmöjligheter!

Därför behöver vi bli flera som röster på Liberalerna som parti och som genom att bli medlem visar att ni sympatiserar med oss,vi behöver också bli flera för att kunna besätta olika politiska uppdrag inom kommun, på region och riksnivå i framtiden

u kan bli medlem genom att gå in på

www.liberalerna.se/bli-medlem

eller swisha 50 kr till 123 1481241 skriv "ny" följt ditt personnummer och e-postadress

Här kommer jag att skriva om de frågor som jag och Liberalerna driver i Sunne kommun .Jag kommer också att berätta om Region och Riksdagspolitik. Riksdagen behöver en röst för landsorten och besvikelsen är nu stor när vi miste vår riksdagsplats .


Jag har under 2011 vikarierat som Riksdagsledamot. Jag fick då påbörja ett arbete som jag hade velat fullfölja.


Under den perioden som jag var i Riksdagen blev jag ännu mera inspirerad för det politiska arbetet ,som jag nu ägnat mig åt som fritidspolitiker i 35 år.Jag fick lära mig ännu mera om det demokratiska arbetet i vårt land, och om en riksdagsledamots vardag . Liberalerna har nu 19 otroligt ambitiösa och kunniga riksdagsledamöter som arbetar för liberalismen och social liberalismen varje dag .

















onsdag 25 augusti 2010

LRF debatt i Järnskog





Igår kväll hade LRF anordnat landsbygdsdebatt i Järnskogs församlingshem. Samtliga riksdagspartier var representerade. Det var ett välbesökt möte och många landsbygdsfrågor diskuterades.
Vilka åtgärder kommer de politiska partierna att presentera för att det värmländska jordbruket ska överleva? Det var den första frågan till panelen.



Folkpartiet kan här presentera sina och Alliansens förslag på förenklingar i administration och regler för småföretagare.Skapa bättre förutsättningar för att närproducerad mat ska kunna konkurrera i offentlig verksamhets (LOU) upphandlingar. Här måste vi stå på oss som politiker och skapa förutsättningar för den svenska maten om vi ska kalla Sverige för "matlandet".
Förstärkt rådgivning för företagare, anställ näringslivsutvecklare i högre grad ute i kommunerna. Folkpartiet vill att redan i grundskolan ska ämnet entreprenörskap in och barnen bör tidigt få kunskap om allt det som jordbruket och skogsbruket ger i deras närhet,mat, öppna landskap och en levande skog ett rikt växt och djurliv.
Yrkes utbildningar och lärlingsutbildningar på gymnasiet och även efter gymnsiet ,lärlingsanställningar ska göra det enklare för våra ungdomar som vill ägan sig åt de gröna näringarna att också få en utbildning i yrket . Ungdomar på landsbygden saknar alltför ofta eftergymasial utbildning,nu blir detta möjligt genom lärlingsutbildningar för alla de duktiga ungdomar som inte drömmer om en akademisk karriär utan vill fortsätta att ta hand om vår värdefulla jord och skog som vi alla är beroende av.
Trygghetsförsäkringarna ska och har förbättrats för småföretagare: Antal karensdagar har blivit mera flexibla ,VAB dagar ska kunna lämnas över till annan än mamma o pappa, viktigt när både arbetar aktivt i familjeföretaget.
Vår allt lägre självförsörjningsgrad av livsmedel från jordbruket diskuterades och man efterfrågar en gräns för hur låg vi vill att självförsörjningen ska bli .
I den takt som produktionsstödet ska minska från EU måste miljöstödet inom LBU programmet öka och se till att det kommer jordbrukaren till godo i den dagliga gärningen som han gör och har gjort i generationer för att skapa kollektiva nyttigheter som de jag räknade upp här ovan. Jordbrukaren ska inte behöva starta nya "konstlade"verksamheter för att få bidrag utan han ska kunna via LBU programmets stöd få ersättning för ALLT det arbete som görs för miljövård, ett rikt växt och djurliv och öppet landskap.
Att djurskydd och miljöskydd måste gälla lika vid kravspecifikationer när det gäller upphandlingar vid inhemskt livsmedel som exporterat var också ett starkt påstående från församlingen.
En stor del av kvällen gick till frågor rörande kilometerskatten som de rödgröna tänker straffbeskatta landsbygden med.
Vikten av säkert bredband och mobiltäckningssystem och vikten av statliga subventioner till detta var naturligtvis även det en högprioriterad fråga ,samt infrastrukturen i övrigt.
Det är i den värmländska landsbygden som vår tillväxtpotential finns.Utan en levande landsbygd finns ingen framtid för Värmland .
Säg ja till framtiden ! Säg ja till värmländsk landsbygd!

Inga kommentarer: